Aktiviteter och lokala grupper

Att träffa andra i samma situation kan vara skrämmande då det bekräftar dig som ofrivilligt barnlös. Det kan ta tid innan du vågar dig till en träff. Det är okej. Gör det du känner dig bekväm med. Det kan också vara stärkande och en lättnad att fysiskt känna gemenskapen och dela erfarenheter med andra.

Jag kände att jag var i stort behov av att prata med andra i liknande situation. Att kunna utbyta tankar och känslor med personer i samma situation känns så fint och läkande och som en möjlighet att komma vidare i processen mot acceptans och hitta nya vägar. -Marie

Här hittar du information om träffar och kontaktpersoner runt om i landet. Du är varmt välkommen att delta där det passar dig bäst. 

Aktiviteter

Kommande träffar

Under planering.

Tidigare träffar 2020

Lördag 30/5 Ofrivilligt Barnlösas Dag

Digital träff på messenger. Möt styrelsen och hör mer om nätverket. Träffa Anna-Mia som kandiderar till Årets Lyssnarnas Sommarvärd: Vi håller tummarna! Besked om hon blir framröstad kommer 5/6.  https://sverigesradio.se/artikel/7463072

Hör av dig på facebook om du önskar vara med https://www.facebook.com/andrasidantroskeln Så får du en inbjudan!

 

Årsmöte 21/3 11.30 sker på messenger som telefonmöte. 

Inställd: Heldagsträff i Västerås lördagen 25/4 från ca 12.00 Repris av träffen förra året. Vi kommer från olika håll i landet och möts upp till lunch, promenerar runt i Västerås eller i affärerna beroende på väder. Vi tar en fika och pratar om allt som hör livet till. Dagens avslutas med en middag innan vi drar oss hemåt. dagen planeras av Jessica Andersson boende i Västerås. Kom när du vill, delta så mycket du önskar och avrunda när du behöver. 

Tidigare träffar 2019

13/12 Julpeppträff/AW Bishop Arms, Bellmansgatan Stockholm. Drop in från 17.00

30/11 Gruppträff Göteborg, Tyvärr inställd. 

26/10 Gruppträff Dalarna, med Lunch/Fika i Borlänge eller Dalarna.  Anordnas av Jenny Lundqvist: jenny_lundqvist77@hotmail.com

24/8 Gruppträff Stockholm med Cristina Archetti från den Norska systerföreningen.  Lunch/fika på Rosendals trädgård. 

25/5-26/5 Kryssning, Stockholm. Även i år åkte ett gäng på kryssning på ofrivilligt barnlösas dag. Vi umgås, äter, pratar och är i  gemenskapen.

25/5 I samband med Ofrivilligt barnlösas dag skrev styrelsen ett
debattinlägg om det speciella i att vara permanent ofrivilligt barnlös.  Läs debattinlägget här.

27/4  Fertilityfest London. En heldag med föreläsningar om att vara permanent ofrivilligt barnlös. Här kan du se en del från dagen i London: Livesändning från Fertility Fightclub 27/4  Fyra talare om vad de brinner för i deras liv som blev utan barn. 

6/4 Heldagsträff Västerås, Vi kommer från olika håll i landet och möts upp till lunch, promenerar runt i Västerås eller i affärerna beroende på väder. Vi tar en fika och pratar om allt som hör livet till. Dagens avslutas med en middag innan vi drar oss hemåt. dagen planeras av Jessica Andersson boende i Västerås. Kom när du vill, delta så mycket du önskar och avrunda när du behöver. 

3/3 Gruppträff Stockholm, Vasaparken https://www.sven-harrys.se/sv/restaurangen

2018

16/12 Julpeppträff, Stockholm 

Lokala grupper

Malmö/Skåne:          Helena: ahelenah@gmail.com
Göteborg:                  Marie Mossmark (kontaktuppgifter kommer)
Stockholm:                Anna Lundin: annamarie.lundin@yahoo.se
Gävle:                         Lise-Lotte Eriksson: liseeriksson2008@hotmail.com
Dalarna:                     Jenny Lundqvist: jenny_lundqvist77@hotmail.com