Inspiration & länkar

Vår förhoppning är att skapa en inpirationskälla till dig när det känns tungt. Vi vill öppna upp för nya alternativ i livet när det inte blev några egna barn som du helst av allt hade velat ha. Vi alla som hamnat i en situation där tidigt lagda normer rasat ihop och där det är svårt att ta sig över tröskeln till andra sidan kan behöva se att det finns andra som har klarat av det.

Vi hoppas kunna inspirera dig att våga bryta mönster och hitta något nytt i livet som du tidigare inte haft möjlighet att fundera över, när målet alltid varit att få barn. Det är som att börja om på nytt och hela världen ligger öppen för andra möjligheter. Det är omtumlande och helst av allt vill du inte vara här men när du nu är i den här situationen är det skönt att inte känna sig ensam.

Det finns idag många sidor på engelska att bli inspirerad av:
(Länkarna nedan öppnas i nytt fönster!)

http://gateway-women.com/

En av de första och största internationella nätverket som samlar kvinnor över hela världen. Grundaren Jody Day ses som den första att bryta tabut när hon började synliggöra ämnet. UK baserat.

http://lifewithoutbaby.com/

Med värme skriver Lisa Manterfield om livet utan barn. Det är lätt att bli inspirerad av hennes entusiasm. Från England men bor i USA.

http://thedovecote.org/

Englandsbaserade Kelly Da Silva ordnar gruppträffar och workshops. Framförallt driver hon en populär facebookgrupp, för dig som vill kommunicera med andra på engelska.

https://lesleypyne.co.uk/

Möt Lesley som efter en tung sorg över sin barnlöshet hittade glädjen igen. Mycket tack vare yogan. Nu sprider hon livsglädje till andra som går igenom samma sorg, bland annat med sin bok ”Finding joy beyond childlessness”.

https://findingmyplanb.wordpress.com/

Sprudlande och insiktsfulla Yvonne John, England, synliggör ämnet utifrån perspektivet som färgad kvinna. Har gett ut boken ”Dreaming of a life unlived” med en samling ofrivilligt barnlösa kvinnors berättelser.

Pod: intervju med Yvonne John Yvonne talar lättförståelig engelska och beskriver sin ofrivilliga barnlöshet med värme, allvar och humor.

För dig som vill läsa om forskning på området:

Life after terminated IVF – experience and quality of life among men and women. Marianne Johansson, Göteborgs Universitet 2010.

Kvinnors upplevelse av ofrivillig barnlöshet En litteratustudie, examensarbete sjuksköterskeprogrammet Umeå 2015.

Ofrivilligt barnlösa kvinnors upplevelser av infertilitet En litteraturstudie, examensarbete sjuksköterskeprogrammet Luleå 2017.

Youtube

Embodied, Cristina Archetti Cristina gjorde ett känslosamt och starkt framträdande av hennes upplevelser av att vara ofrivilligt barnlös, blandat med hennes hennes forskning på området och erfarenheter hos andra. Här kan du se inspelningen.

TedxHull Jody Day The lost tribe of childless women.

TedxBergen, Melanie Notkin Welcome to Otherhood.

1 reaktion på ”Inspiration & länkar”

  1. Tack för länkarna! Jag blev väldigt glad över länkarna och har varit inne på alla. Det känns så skönt att få bekräftat att ”det är inte bara vi” som är i den här situationen. Tack än en gång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *